marți, 25 mai 2010
Clepsidra
Intorc clepsidra si ma holbez la ea. Seamana cu simbolul infinitului intors ivers. Mi se pare sublim: acest instrument vechi care masoara un timp limitat sa aibe formele infinitului, care este…infinit.
Am privit de mai multe ori cum granulele de nisip albastru trec din partea superioara a clepsidrei prin acel orificiu mic si ajungeau in partea inferioara.Clepisdra ma fascineaza si ma cuprinde. Viata fiecaruia poate fi descrisa prin acest obiect. Partea superioara, poate reprezenta trecutul, partea inferioara viitorul, iar prezentul sa fie acel firicel de nisip albastru ce este suspendant in orificiul dintre cele doua parti ale clepsidrei.
Atunci cand venim pe lume, o clepidra se intoarce si viata noastra incepe cand primul fir de nisip ajunge jos. Cascada de nispip ce curge este firul vietii. Destinul ne este marcat de fiecare bob din clepsidra: depinde cum cade, unde ajunge, de la ce unghi pica, de interactiunea cu celelte boabe, si multe alte variabile.Si viata…. se termina cand nu mai sunt sunt fire de nisip in clepsidra sau cand ea se sparge.
In desertul din clepsidra, pot fi nisipuri miscatoare, poate aparea efectul de “Fata Morgana”, dar pot fi si oaze relaxante si seri cu cer incarcat de stele. Fiecare firicel de nisip e o clipa ce poate trece usor, greu, indiferent sau in alte moduri. ..si nu pretuim cum trebuie fiecare firicel de nisip.
Poate ca nu ar fi rau sa fie gravat pe clepsidra vietii noastre motto-ul: “Fi fericit cat traiesti, pentru ca o sa fi mort mult timp.”
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
De acord cu tine. Insa trebuie sa-ti spun ceva. Nu te gandi la moarte ca la ceva rau. Gandeste-te la ea ca la ceva bun. Ca sa te poti gandi la moarte ca la ceva bun trebuie sa faci fapte bune pe pamant. Ajutandu-i pe ceilalti te ajuti pe tine. Dar nu cauta rasplata sau sa faci fapte bune doar pentru o rasplata. Trebuie sa faci fapte bune pentru ca trebuie sa faci fapte bune. Atunci si numai atunci te poti gandi la moarte ca la ceva bun.
RăspundețiȘtergere